Autor knihy: Elisabeth Haich

Autor recenze: Anonymní

Elizabeth je na první pohled běžná zvědavá holčička. Postupem času však začne dospívat a uvědomuje si, že je jiná než ostatní. Zdají se jí prapodivné sny a v zrcadle už vidí někoho jiného než sebe. A tak začne odpovědi na své otázky hledat v tatínkově knihovně. To se ale vůbec nelíbí její matce, protože čím víc nachází naše hrdinka odpovědí, tím více přibývá otázek. Taková Ella prostě podle matky být nemá. Má se stát vzornou matkou, která vychovává kupu dětí a nic víc. A tak jí zabaví klíče od knihovny. Ella přesto hledá dál a ví, že to knížkami o cestování nekončí. Hledá své pravdy, dokud jednoho dne neprozře. Jak to s ní dopadne? A proč si připadá, jako by sem nepatřila? 

Tato poutavá kniha je zajímavá zejména svým pohledem na bytí. Zabývá se věcmi, které dnešní lidé považují za hlouposti a vůbec se o nich mezi sebou nebaví vážně. Autorka v ní píše o svých minulých životech, hlavně o tom, ve kterém vládla v Egyptě po boku faraona a razila si cestu k zasvěcení, o které tolik stála. Román je do značné míry autobiografický, protože v něm autorka popisuje zážitky ze svých vlastních minulých životů.

Román bude spíše pro ty, kterým nevadí dlouhé čtení a kteří berou úvahy o minulých životech vážně. Četba je to spíše pro dospělé, ale pokud vás téma zajímá, neváhejte a knihu si přečtěte.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *